Skov, kyst og vin

Naturskønne og kulturelle oplevelser. Cykelruten "Skov, kyst og vin" byder på naturskønne omgivelser og spændende kultur for alle.

Rutebeskrivelse

Du kommer igennem to smukke skove og forbi Lollands nordkyst med en fantastisk udsigt ud over Smålandsfarvandet. Cykelruten går også igennem flere små hyggelige og idylliske landsbyer, som tager sig særligt godt ud om sommeren.

Cykelruten starter i Maribo og går nordpå mod Bandholm forbi Knuthenborg Safaripark.

I Bandholm er der en dejlig strand og badeanstalt, hvis vejret tillader det, husk badetøj!

Midtvejspunkt på turen er Blans Havn, en af de små hyggelige havne på Lollands nordkyst. Du kan med fordel spise din medbragte madpakke her og nyde den omkringliggende smukke natur.

På tilbagevejen kommer du igennem Stokkemarke. Her finder du  både shelterplads, galleri, motions- og legeplads samt en vingård. Vinmageriet producerer blandt andet fra egne vinstokke. Snup et lille hvil her, besøg gårdbutikken og spørg ind til deres opfindelse af isvin.

Få mange flere detaljer om ruten i appen Naturlandet – du finder den i kategorien ”Naturlandet oplevelsesruter”. Har du tændt for din GPS på telefonen, kan du hele tiden se hvor du er på turen derude!

​Praktisk information

Cykelruten er en Panoramarute, den er skiltet med blå skilte med symboler  – du skal bare følge ”træerne”.

Andre cykelruter du vil støde på undervejs er de ­nationale cykelruter 7 (Sjællands Odde - Rødbyhavn) og 8 (Østersøruten), ”Safari på cykel” (næsehorn), ”Naturlandet Rundt” (N) og ”Cykeløerne” (færge).

Cykelruten er en rundtur med start/stop i Maribo, men er kun skiltet den ene vej rundt (mod uret).
Du vil se skilte hver gang ruten drejer; hvis der ikke er noget skilt, følges blot vejen.

Der er mulighed for at købe mad og drikke med jævne mellemrum på hele cykelruten; i Bandholm, Stokkemarke og Nørreballe.

Offentlig transport

Cykelruten starter ved Maribo Station. Det er muligt at komme til og fra stationen med bus eller tog, hvor der kan medbringes cykler.
For bus- og togtider henviser Naturlandet til Rejseplanen.

Oplevelser på turen

 1. Picnic spot: Et sjovt og anderledes sted at nyde din medbragte picnic. 
 2. Knuthenborg Safaripark: Naturlandet anbefaler at opleve Safariparken på cykel; du kan læse mere herom i folderen ”Safari på cykel”.
 3. Merritskov: Du cykler igennem et indhegnet område, hvor det er muligt at se vildsvin og bisonokser. Er du heldig at se dyrene, så hold afstand.
 4. Hvedemagasinet: Det lokale kulturhus i Bandholm, med forskellige udstillinger og arrangementer. Åbent for besøgende juni-august.
 5. Museumsbanen: Det er en helt særlig oplevelse at køre i tog som i gamle dage – og du kan tage cyklen med.
 6. Bandholm Strand: Meget børnevenlig strand og superflot solnedgang.
 7. Bandholm Badeanstalt: 16 kabiner, 2 badebroer samt rutschebane.
 8. Blanshaven: Nyd din medbragte picnickurv i denne smukke blomsterhave.
 9. Blans Havn: En hyggelig lille havn med et dejligt madpakkehus hvorfra du kan nyde udsigten.
 10. Keldvigen: Skønt naturområde som er et åndehul for mange dyre- og plantearter.
 11. Stokkemarke Galleri: Galleriet kan besøges efter aftale; ring til Steen på tlf. 20 82 10 01.
 12. Østergård Vinmageri: Oplev vingården, besøg gårdbutikken og få en engageret fortælling om spændende muligheder og en rivende udvikling for dansk frugt- og druevin.

Gpx fil

Download gpx filen til ruten - skov, kyst og vin. Filen indeholder rutens GPS data, og kan bruges til at overføre ruten til dit Garmin ur og andre apps. Husk at du også kan finde ruten digitalt i appen Naturlandet Lolland-Falster.

Få mere inspiration: