N7 Til Rødbyhavn

Den nationale cykelrute 7 starter i Naturlandet via Storstrømsbroen på Nordfalster og slutter i Rødbyhavn på Sydlolland. Cykelruten har en længde på 60 km.

Sydvest gennem Naturlandet

Fra Storstrømsbroen går cykelruten over det Nordvestlige Falster mod byen Guldborg, hvor Guldborgsund bliver krydset over mod Lolland. Guldborgsund er sundet mellem Lolland og Falster samt et fantastisk naturområde med fuglereservater og generelt et rigt dyreliv. Du kan med fordel tage et hvil på havnen i Guldborg og nyde udsigten ud over Guldborgsund.

Fra Guldborg fortsætter cykelruten mod Sakskøbing, som smukt ligger for enden af Sakskøbing Fjord. Herfra går cykelruten videre mod Maribo, som ligger midt på Lolland. Maribo ligger ved Naturpark Maribosøerne, som er den ene af de to naturparker i Naturlandet. Her kommer cykelruten forbi Søndersø, som er den største sø i naturparken. Stop ved Naturskolen og nyd udsigten ud over Søndersø, hvor der er et rigt fugleliv og Maribo ligger smukt i baggrunden på anden side af søen.

Herefter fortsætter cykelruten via en gammel jernbanestrækning, som i dag er en grussti, hvor der ikke må køre biler. Jernbanestien følges hele vejen ned til Rødbyhavn, hvor cykelruten både kommer igennem Holeby og Rødby.

Få mere inspiration: