Naturlandet Rundt

Den længste og mest oplevelsesrige cykelrute på Lolland-Falster - Pump cyklen, hop i cykelshortsene, spænd cykelhjelmen og kom afsted - du vil ikke fortryde det!

På tværs af Lolland-Falster med Naturlandet Rundt

Vi har lavet ruten særligt for dig der gerne vil cykle langt over flere dage - OK; du kan også vælge at cykle udvalgte etaper helt efter din egen smag! 

Denne pragtfulde cykelrute tager dig på knap 400 km fulde af fantastiske oplevelser hele vejen rundt om Lolland-Falster i 8-tal - oftest helt ude langs kysten eller meget tæt på.

Oplev vores smukke kyster, skønne badestrande, grønne skove, skiftende landskaber og hyggelige landsbyer. Du kommer forbi samtlige købstæder i landsdelen, som alle har nogle særlige historier og oplevelser at byde på.

Naturparkerne Maribosøerne og Nakskov Fjord, samt Naturområde Guldborgsund ligger alle på ruten, ligesom en række andre helt særlige og smukke naturområder. Overalt i Naturlandet kan du opleve havørne, og i naturreservaterne Bøtø på Sydfalster og Saksfjed-Hyllekrog på Sydlolland kan du møde vilde heste. 

​Uanset om du ønsker at overnatte på hotel, B&B, på campingplads eller nyde roen i en shelter, så har vi i Naturlandet masser af valgmuligheder klar til dig ude på ruten. Langs 'Naturlandet rundt' finder du en masse spændende, store og små oplevelser, seværdigheder, gode historier om natur og kultur, samt praktisk information om indkøbsmuligheder, spisesteder og meget mere.

Alle oplysninger finder du på kortet via de mange besøgspunkter, som er opdelt i en lang række forskellige kategorier - hver med deres helt eget ikon så du nemt kan finde det du søger. 

Lokale oplevelser undervejs

'Naturlandet rundt' bringer dig i direkte kontakt med samtlige 19 lokale oplevelsesruter i Naturlandet Lolland-Falster. Der er tale om nogle helt særlige lokale, skiltede rundture på 18-49 km, som vi har lavet til dig der gerne vil lidt "off the beaten track", og opleve endnu mere i Naturlandet. Planlæg nogle ekstra overnatninger rundt omkring på din tur Naturlandet rundt, og giv dig selv den fornøjelse at tage på nogle dagsture ud i det grønne og blå! 
Kan du lide små færger, kan vi i Naturlandet anbefale et besøg på 'Cykeløerne' i Smålandsfarvandet ud for Nordlolland, og fra Nykøbing Falster kan du lave en smuk afstikker til det centrale Falster på oplevelsesruten 'Ud i skoven'.

Gpx fil

Download gpx filen til ruten - Naturlandet Rundt. Filen indeholder rutens GPS data, og kan bruges til at overføre ruten til dit Garmin ur og andre apps. Husk at du også kan finde ruten digitalt i appen Naturlandet Lolland-Falster.