Naturpark Maribosøerne

I Naturpark Maribosøerne kan du opleve de majestætiske havørne, besøge de eventyrlige herregårde eller fange en gedde. Med direkte adgang fra Maribo er naturparken et unikt lokalt åndehul og mødested.

""

Oplev det idylliske herregårdslandskab

Med en eventyrlig blanding af store naturværdier og spændende kulturhistorie tryllebinder Naturpark Maribosøerne små som store. Gå langs søbredden mens du lytter til fuglenes kvidren og bliv betaget af de smukke enge og det varierede dyreliv.

Naturpark Maribosøerne ligger i et særpræget istidslandskab og omkranses af de eventyrlige herregårde Engestofte og Søholt. Her kan du besøge den fascinerende barokhave, der oprindeligt blev anlagt i 1690´erne eller vandre i den enestående Storskov.

Hele fire søer er der i naturparken, og vandet løber nordpå via Huns Å gennem endnu et herregårdslandskab ved Knuthenborg Gods, der også er kendt for sin spændende safaripark.

Majestætiske havørne og glubske gedder

Oplev de majestætiske havørne på en sejltur med turbåden Anemonen og besøg nogle af de mange grønne øer i Søndersø. På Borgø får du historien om en kæmpestor middelalderborg, hvor der engang fandt nogle drabelige slag sted.

Hop i en kajak og udforsk de storslåede naturoplevelser og det rige fugleliv, der kendetegner Naturpark Maribosøerne, helt tæt på. Når solen sænker sig over horisonten, kan du med fordel slå lejr på ubeboede Hestø, spise en friskfanget fisk og overnatte primitivt med naturens melodier som vuggevise. Vidste du at Søndersø byder på nogle af Danmarks bedste muligheder for geddefiskeri?

Udforsk de unikke søer

Den måske bedste måde at opleve naturparken fra landsiden er på cykel. Oplevelses-cykelruten ”I havørnens land” er til dig, der ønsker en smuk dagstur. Du oplever tre forskellige søer, smukke landskaber, kølige skove, enge med farvestrålende orkidéer, masser af hvilepladser med smukke udsigter og meget mere. Et godt sted at finde inspiration til turen er Naturlandets INFO-punkt ved Frilandsmuseet i Maribo.

Med direkte adgang fra Maribo by, ligger naturparken som en oase, hvor lokale og besøgende mødes langt fra støj og forurening. Er du naturmenneske vil du elske det – og er du byboer kan du risikere at blive naturmenneske!

Få inspiration til oplevelser i Naturpark Maribosøerne: