Sjov i pedalerne

En familievenlig cykeltur på Sydfalster. Sjov i pedalerne er en lille familievenlig rute på kun 17 km. Startpunktet er på Marielyst Torv.

Rutebeskrivelse

Man cykler fra Marielyst og kan undervejs besøge fx Stovby Glaspusteri, et arbejdende værksted, og lige ved siden af er Stovby Mølle.

I Væggerløse er der både en fin kirke, en stor gravhøj og mulighed for indkøb.
Husk at nyde udsigten fra Væggerløse Bakke. Herfra kan man se ud over Guldborg Sund og landskabet omkring Væggerløse.

Midtvejspunktet er Marrebæk. Her kan man gøre holdt ved museet Bøtø Nor Pumpestation, hvor der er toilet og et madpakkehus.

På det sidste stykke er der flere muligheder for underholdning, fx Marielyst GoKart og paintball og Lupinparken med motionsplads og naturlegeplads.

Tilbage i Marielyst kan man så slutte turen med en forfriskende dukkert på en af landets allerbedste badestrande.

Få mange flere detaljer om ruten i appen Naturlandet – du finder den i kategorien ”Naturlandet oplevelsesruter”. Har du tændt for din GPS på telefonen, kan du hele tiden se hvor du er på turen derude.

​Praktisk information

Cykelruten er skiltet med blå skilte – du skal bare følge panoramarute 417.

Andre cykelruter du vil støde på undervejs er ”Fra kyst til kyst” (418), ”Det sydligste Danmark” (sydstenen), ”Naturlandet Rundt” (N), og de nationale cykelruter Østersøruten (8) og København-Berlin (9).

Cykelruten er en rundtur med start/stop ved Marielyst Torv, ruten er beskrevet den ene vej rundt (mod uret).
Du vil se skilte hver gang ruten drejer; hvis der ikke er noget skilt, følges blot vejen.

Mad og drikke kan købes i Marielyst, i Væggerløse og i Marrebæk.

Offentlig transport

​Cykelruten starter ved Marielyst Torv. Der går busser til Marielyst Torv, hvor der kan medbringes cykler.
For bus- og togtider henviser Naturlandet til Rejseplanen.

Oplevelser på turen

  1. Stovby Glaspusteri: Arbejdende værksted og butik, hvor du kan se glaspusteren arbejde.
  2. Stouby Mølle: Fuldt funktionsdygtig fredet stubmølle. 
  3. Sydfalster Solfangerpark: Solfangerpark med 966 solfangere. Lille hus med udstilling, lege og quizzer omkring solenergi. Der er også et madpakkehus og et toilet.
  4. Væggerløse by: Landsbyen Væggerløse ligger på en bakke med flot udsigt over Sydfalster og Guldborg Sund. Ved kirken ligger en mægtig gravhøj og der er et supermarked og en lille lokalbryggeri med udsalg.
  5. Bøtø Nor Pumpestation: Museum i den gamle pumpestation om tørlægningen af Sydfalster. Der er også et madpakkehus, bord/bænke og et toilet.
  6. Marrebæk by: Lille landsby med indkøbsmulighed.
  7. Marielyst Go-kart og paintball: Der er både en voksenbane og en bane for de 7-13-årige. For de mindste er der små el-minibiler.
  8. Lupinparken: Stort grønt område med familiesundhedsplads, naturlegeplads, skattejagtspil, madpakkehus og grillplads. Der er også et afmærket sundhedsspor ved Lupinparken, hvor man kan teste sin kondi.
  9. Marielyst: Landsdelens største sommerhusområde. På Marielyst Torv er der turistinformation, masser af spisesteder og butikker.
  10. Marielyst Strand: En fantastisk, børnevenlig badestrand. 20 km med blødt, hvidt sand og rent vand. Der er også en interessant flora og fauna på diget. Her er især mange fugle oginsekter, som ellers hører hjemme længere sydpå, men som nu begynder at finde levesteder her.

Gpx fil

Download gpx filen til ruten - sjov i pedalerne. Filen indeholder rutens GPS data, og kan bruges til at overføre ruten til dit Garmin ur og andre apps. Husk at du også kan finde ruten digitalt i appen Naturlandet Lolland-Falster.

Få mere inspiration: