Langs fjorden

Oplev Nakskov Fjord fra første parket! Cykelruten "Langs Fjorden" er en fantastisk mulighed for at opleve den smukke Naturpark Nakskov Fjord fra landsiden, og turen egner sig også for dem der holder af at vandre.

Rutebeskrivelse

Naturparken er en del af Danske Naturparker, og har dette kvalitetsstempel på grund af dens enestående naturværdier, et rigt plante- og dyreliv, spændende kulturmiljøer samt de mange gode friluftsmuligheder på land og til vands.

Turen starter og slutter på Axeltorv i centrum af Nakskov By. Her findes en række muligheder for indkøb, overnatning og spisning. Fra Nakskov helt ud til turens halvvejspunkt, Albuen, køres på fin grusbelægning på diget uden biltrafik. Udsigten over Nakskov Fjord er formidabel.

Undervejs ligger den lille hyggelige havneby Langø; fra havnen er der en fantastisk udsigt til Enehøje, den største ø i Naturpark Nakskov Fjord. Herfra er det også muligt at tage en tur med Postbåden; check deres hjemmeside for sejlplaner. I Langø findes flere private overnatningsmuligheder, samt shelter og teltplads. Ved Albuen finder du en dejlig campingplads med en kiosk, samt meget fine bademuligheder. Det er en spændende oplevelse at gå til fods ud ad den helt særegne landtange.

Fra Albuen går turen tilbage mod Nakskov ad små snoede landeveje. Turen byder på en smuk blomsterhave, en gammel fredet stubmølle, to kirker og købmandsbutik, hvor der kan købes forfriskninger.

Langs hele ruten er der mange små hyggelige steder at gøre holdt og hvile lidt. Husk badetøjet hvis vejret tillader det.

Få mange flere detaljer om ruten i appen Naturlandet – du finder den i kategorien ”Naturlandet oplevelsesruter”. Har du tændt for din GPS på telefonen, kan du hele tiden se hvor du er på turen derude!

​Praktisk information

Cykelruten er en Panoramarute, den er skiltet med blå skilte med symboler - du skal bare følge ”vindmøllerne”.

Andre cykelruter du vil støde på undervejs er den nationale cykelrute 8 (Østersøruten), ”Munkevejen” (89) og ”Naturlandet Rundt” (N).

Cykelruten er en rundtur med start/stop i Nakskov, men er kun skiltet den ene vej rundt (mod uret).
Du vil se skilte hver gang ruten drejer; hvis der ikke er noget skilt, følges blot vejen.

Det er muligt at købe mad og drikke på ruten; eksempelvis ved Albuen Camping og købmandsbutikken i Vestenskov.​

Offentlig transport

Cykelruten starter tæt på Nakskov Station. Det er muligt at komme til og fra stationen med bus eller tog, hvor der kan medbringes cykler.
For bus- og togtider henviser Naturlandet til Rejseplanen.

Oplevelser

  1. Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum: Museet tager udgangspunkt i lokalområdet og især Nakskov Havn. Her kan du lære om interessante ting om skibsbygning, skibe, søfart og hvordan det var at arbejde inden for erhvervet før i tiden.
  2. Postbåden: En tur med Postbåden giver en enestående mulighed for at opleve Naturpark Nakskov Fjord fra søsiden. Sejladsen foregår i beskyttet farvand, og der sejles til Slotø, Vejlø, Enehøje og Albuen. 
  3. Langø: Lille hyggelig havneby, som ligger ud til Nakskov Fjord. Fra havnen er der en fantastisk udsigt over fjorden, hvor du blandet kan se øen Enehøje. I Langø finder du også sheltere, teltplads samt flere private B&B.
  4. Naturområdet Albuen: En lang tange yderst i Nakskov Fjord på 7,5 kilometer, som skiller fjorden fra Langelandsbæltet. Området er meget specielt med et fantastisk natur- og kulturmiljø, der vidner om 600 års menneskeaktivtet på dette øde sted. Det er muligt at gå hele vejen ud til spidsen eller tage Postbåden fra Nakskov eller Langø.
  5. Peter Hansens Have: Smuk botanisk have og planteskole, selve haven er på hele 55.000 kvadratmeter. Haven rummer blandt andet en af Nordeuropas største private plantesamlinger. Her kan alle blive betaget af de uendelig mange smukke planter og blomster. Der er opstillet flere borde og bænke, hvor det er muligt at nyde sin madpakke.
  6. Kappel Stubmølle: Stubmøller er den ældste type af vindmøller i Danmark, hvor kun 18 stadigvæk er bevaret. Kappel Stubmølle er bygget i ca. 1730 og var i drift i ca. 200 år. Her findes også læ for vind og vejr, og mulighed for at nyde medbragt mad.
  7. Nakskov Indrefjord: Indrefjorden er afskåret fra Nakskov Fjord med en sluse ved Nybro. Vandet i indrefjorden er derfor fersk, hvilket blandt andet er med til at gøre det til godt fiskevand. På et nyindrettet aktivitetsområde findes legeplads, madpakkehus samt information.

Få mere inspiration: