Aktiviteterne i kurset

Vi nærmer os så småt kurset Spis Naturlandet, som i regi af Dannelsesrygsækken er målrettet 5. årgang i madkundskab og natur/teknologi for alle folkeskoler på Lolland-Falster.

Her kan I se flere detaljer om indholdet. Hvilke planter bruger vi? Hvordan kan I forberede jeres elever på dagen?

Skovbund fuld af ramsløg i fuld flor
Ramsløg, en nem plante at sanke og anvende. Planten har en mild løgsmag og gode indholdsstoffer

Aktiviteterne i Spis Naturlandet

I Spis Naturlandet lærer vi eleverne, at naturligt forekomne planter kan sankes og bruges til madlavning.

Vi har udvalgt en række naturligt forekomne plantearter, der er nemme at identificere, sikre at spise og karakteristiske at anvende i forskellige madopskrifter.

Vi sanker planterne i umiddelbar nærhed af Naturskolen og forarbejder dem på stedet. De fremstillede retter spiser vi efterfølgende, som et lille måltid.

Afslutningsvis ryddes der op og madlavningsudstyret rengøres.
 

Hvilke planter bruger vi?

Som vi allerede har nævnt, forventer vi, at I forbereder jeres elever på hvilke planter de kommer til at møde på dagen.

Til det formål har vi til jer, udviklet et lille faktaark med i alt 8 planter. Faktaarket kan I både bruge til at vise på storskærm, eller I kan printe det ud.

Den er ment som en lærervejledning til jer, som afsæt for formidlingen overfor jeres elever.