Oversigtskort

Book en Shelter - Nyd en overnatning i det fri!

Book en Shelter kan du finde og booke spændende shelter- og teltpladser med gode faciliteter. Uanset om du vil sove midt i naturen eller bynært har vi mange pladser du kan vælge imellem! Brug filtrene på siden, og find den perfekte plads fx med bålsted, brusebad eller elcykelopladning.

Bike Friends

Undervejs på din cykelferie på Lolland-Falster, vil du finde Bike Friends, som står klar til at hjælpe dig godt videre på din tur.
En Bike Friend kan være alt fra lokale privatpersoner, butikker, turistinformationer, attraktioner til overnatningssteder. Indenfor deres normale åbningstid tilbyder de dig muligheden for at: 

  • Pumpe din cykel og låne lappegrej
  • Fylde drikkedunk med vand 
  • Benytte et toilet eller få viden om nærmeste toilet 
  • Købe lokale cykelkort eller få information om Naturlandets App

Prøv appen Naturlandet

Gå på opdagelse med appen! Naturlandet Lolland-Falster byder på ture og aktiviteter i naturen. Oplev de smukke kyster, lækre badestrande, fascinerende naturområder og hyggelige lokalsamfund på tværs af øerne. Ruterne er lette at følge via GPS og kort, og du kan bruge filtrene til at se forskellige faciliteter, fx overnatning, spisesteder, seværdigheder m.m.

Hent appen i App Store eller Google Play.

Naturlandet Rundt

Oplev alt det bedste på Lolland-Falster – 393 skønne kilometer i ottetal rundt om Naturlandet. Vi har lavet ruten Naturlandet Rundt særligt for dig der gerne vil cykle langt over flere dage, men du kan naturligvis også cykle udvalgte etaper.

Ruten byder på hundredvis af kilometer langs den smukke kyst og gennem de frodige skove. Oplev de skiftende landskaber, hyggelige landsbyer og historiske købstæder. Nyd en overnatning på 1 af vores 35 shelterpladser som ruten går forbi – de kan alle bookes på forhånd.

I Naturpark Nakskov Fjord, Naturpark Maribosøerne og Naturområde Guldborgsund kan du besøge vores 3 Naturlandet Info-punkter, hvor du kan blive inspireret til aktiviteter og oplevelser. Ved hvert Info-punkt kan du oplade din smartphone eller elcykel og finde et toilet.

Nationale cykelruter

3 af de nationale cykelruter går igennem Naturlandet Lolland-Falster: Rute 7, 8 og 9

Den nationale cykelrute 8, Østersøruten, er særligt anbefalelsesværdig med sine 169 km i Naturlandet, hvoraf 70 km er på bilfrie grusstier.

Undervejs på ruten kommer man forbi de to naturparker og flere spændende naturområder, samt de største byer og seværdigheder på Lolland-Falster. Overnat i naturen på 1 af vores 19 shelterpladser som ruten går forbi – reserver dem på Book en Shelter.

Lokale oplevelsesruter

Vi har hele 19 lokale oplevelsesruter klar til dig som vil opleve Naturlandet Lolland-Falster! De egner sig særdeles godt for dig der gerne vil ud på en spændende dagstur med store oplevelser undervejs.

Hver rute har sit eget tema. Hvad siger du for eksempel til at cykle I havørnens land, finde stendysser på Oldtidsruten, opleve Vilde heste i naturreservatet Saksfjed-Hyllekrog eller cykle igennem Fuglenes fristeder? Disse skønne dagsture er lavet som rundture, der tager dig til de allermest naturskønne og oplevelsesrige steder på Lolland-Falster, med en perfekt blanding af natur, kultur og oplevelser.

Ruterne er alle fysisk skiltet og kan følges med GPS i Naturlandet appen. Hver rute har en fin folder som du kan downloade her på hjemmesiden under den enkelte rutes beskrivelse, eller købe på det lokale turistkontor.

Turistinformation på Lolland-Falster

På Lolland-Falster er der personlig betjening og god service til turisterne. Vi har i de større byer fire turistinformationer, der er åbne det meste af året.  Her kan du få oplysninger om overnatningsmuligheder, spisesteder, attraktioner og events og inspiration til endnu flere gode oplevelser. I sommermånederne er også vores fire info caféer i de mindre byer åbne.

  • Maribo Turistbureau: Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo 
    Tel. +45 54 78 04 96, maribo@visitlf.dk
     
  • Nakskov Turistbureau: Axeltorv 3, 4900 Nakskov
    Tel. +45 54 92 21 72, nakskov@visitlf.dk
     
  • Nykøbing Falster Turistinformation: Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
    Tel. +45 54 85 13 03, turist@museumlollandfalster.dk
     
  • Marielyst Turistinformation: Marielyst Strandvej 54, 4873 Væggerløse
    Tel. +45 54 13 62 98, turist@marielyst.dk
     
  • Info Café Nysted: Strandvejen 18, 4880 Nysted
     
  • Infohus Sakskøbing: Torvet 4, 4990 Sakskøbing, Tel. +45 53 35 8761
     
  • Info Café Stubbekøbing: Vestergade 43, 4850 Stubbekøbing, Tel. +45 54 44 13 04
     
  • Info Café Gedser: Langgade 65, 4874 Gedser, Tel. +45 41 88 64 64

Se mere og tjek åbningstider på visitlolland-falster.dk