Cykeløerne

Ø-hop på tre skønne øer. Lollands nordkyst ligger ud til Smålandsfarvandet, hvor der er flere øer. Kysten, øerne og farvandet danner rammerne for yderst smuk natur. 

Rutebeskrivelse

På cykelruten "Cykeløerne" følger du Lollands nordkyst mellem Bandholm og Kragenæs, og får spændende oplevelser på tre af de største øer i Smålandsfarvandet; Femø, Fejø og Askø.

Fra Kragenæs er der færgeforbindelser til Femø og Fejø, og fra Bandholm afgår en lille færge til Askø. Læs mere og se færgetiderne her.

Foruden smuk natur oplever du på de tre øer ro og idyl. Der er garanti for afslapning, hvor hverdagens stress og jag bliver glemt.

Det milde ø-klima er med til at give perfekte forhold til en stor produktion af æbler, æblemost og -cider. Øerne er derfor smukkest om foråret, når alle frugttræerne blomstrer.

Askø er den mindste af de tre øer, og intet punkt på øen er højere end fire meter over havet.

Femø er den mest kuperede ø og udforskes bedst på cykel eller til fods via snoede veje og stier.

Fejø, den største af de tre øer, er uden tvivl Danmarks frugt-ø nummer et. 

Der er overnatningsmuligheder på alle tre øer, så del eventuelt cykelruten op over nogle dage.​

Få mange flere detaljer om ruten i appen Naturlandet – du finder den i kategorien ”Naturlandet oplevelsesruter”. Har du tændt for din GPS på telefonen, kan du hele tiden se hvor du er på turen derude!

​Praktisk information

Cykelruten er en Panoramarute, den er skiltet med blå skilte med symboler - du skal bare følge ”færgen”.

Andre cykelruter du vil støde på undervejs er ”Munkevejen” (89), ”Naturlandet Rundt” (N), ”De lollandske alper” (bjerge), ”Skov, kyst og vin” (træer) og ”Safari på cykel” (næsehorn).

Du vil se skilte hver gang ruten drejer; hvis der ikke er noget skilt, følges blot vejen.

Det er muligt at købe mad og drikke på alle tre øer samt Kragenæs og Bandholm.

Offentlig transport

Du kan starte cykelruten ved Kragenæs eller Bandholm Havn. Det er muligt at komme til og fra havnene med bus, hvor der kan medbringes cykler. Alternativt kan du cykle fra Maribo til Bandholm via ruten ”Safari på cykel”.
For bus- og togtider henviser Naturlandet til Rejseplanen.

Oplevelser på turen

  1. Kragenæs Havn: Idyllisk lystbådehavn og campingplads ud til Smålandsfarvandet med fast færgeforbindelse til Femø og Fejø. Tæt på ligger Dodekalitten og Ravnsby Bakker, tjek cykelruten ”De lollandske alper”, hvis du vil på opdagelse i dette smukke landskab.
  2. Femø: 50 minutters sejlads med færgen fra Kragenæs. Femø er mest kendt for den årlige kvindelejr og Femø Jazz Festival. Femø byder på et lille museum, smuk natur, og en shelter- og teltplads. Se hvor mange af de karakteristiske grønne bænke du kan finde på din tur rundt på øen.
  3. Fejø: Blot et kvarters sejlads med færgen fra Kragenæs. Fejø byder på en af Danmarks ældste ø-kirker, Fejø Mølle, Sletteren Strand og Skalø, som er forbundet med Fejø via en smal dæming. Find en lokal producent af æbelmost eller -cider og smag; du vil ikke fortryde!
  4. Blans Havn: En skøn lille havn, som er en af de mindste på Lollands nordkyst. Havnen ligger yderst smukt ved en bugt omgivet af natur. Havnen har også sin egen shelter- og teltplads.
  5. Bandholm Havn: Den største havn på Lollands nordkyst, som både er industri-, lystbåde og færgehavn. Der er fast færgeforbindelse til Askø. Ved Bandholm Havn finder du både badestrand, havnebad og en molepromenade, hvor du kan se en uimodståelig solnedgang fra.
  6. Askø: 25 minutters sejlads med færgen fra Bandholm. Nyd din picnic på Østerhoved eller Lilleø. Besøg museet, kirken og krukkeriet, og mød de lokale øboere ved købmanden. Besøg også den spændende shelterplads.

Gpx fil

Gpx filer indeholder rutens GPS data, og kan bruges til at overføre ruten til dit Garmin ur og andre apps. Husk at du også kan finde ruten digitalt i appen Naturlandet Lolland-Falster.

Få mere inspiration: