Oplevelser på hesteryg

Kom helt tæt på naturen på hesteryg - Lolland-Falster er præget af store skove og gammelt herregårdslandskab, hvilket gør området ideelt for ridning og ferie på hesteryg, da der er mange mindre veje uden reel trafik. 

Jernbanestien

Først og fremmest er Jernbanestien mellem Maribo og Rødby en fantastisk rideoplevelse, hvor du slet ikke kommer i kontakt med biltrafik, og bare kan læne dig tilbage og nyde den afslappende tur. Stien bliver vedligeholdt af Lolland Kommune, og er forbeholdt fodgængere, cyklisterne og ridende. Hele turen frem og tilbage er 18 km, og app’en kan give forslag til indkøb, toiletter og andre relevante faciliteter undervejs.

Hannenovskoven

Falsters store statsskov, Hannenovskoven, har en række gode ridestier der er offentligt tilgængelige og giver rig mulighed for en god lang ridetur i den frie natur. Hestelauget arbejder altid på nye tilbud og ridefaciliteter, så det anbefales at støtte dem via medlemskab hvis du jævnligt rider i skoven. I mange af de private skove på Lolland og Falster er betaling via dags- eller årskort påkrævet, du kan læse mere om dette i vores app.

Søholt Storskov og Naturpark Maribosøerne

Hvis du vil opleve Lolland-Falsters idylliske herregårdslandskab helt tæt på, så anbefaler vi en ridetur i Naturpark Maribosøerne ved Søholts skove. På godsets hjemmeside, kan man købe dags- eller årskort til en unik naturoplevelse på hesteryg i deres område, der blandt andet går gennem Storskoven, Lars Jensens naturskov og rundt på de forskellige landeveje. Undervejs kan du opleve den smukke Naturpark Maribosøerne og dens varierede dyreliv med enestående natur, og naturligvis se det eventyrlige Søholt Gods.   

Udover de overstående oplevelser, så har flere private initiativer desuden kortlagt mange kilometer sammenhængende rideruter og overnatningsmuligheder, der gør det muligt at udforske Lolland-Falster på hesteryg på kryds og tværs ad veje og stier. 

Flere muligheder for ridning

I vores app Naturlandet finder du under Aktiv i Naturlandet en lang række forslag til rideture i det fri samt overnatningsmuligheder med hest.

 

Få mere inspiration til aktiviteter i Naturlandet: