Vandring i Naturlandet

Oplev Naturlandet til fods - vildveje og afkroge og helt tæt på naturen ad Lolland-Falsters mange vandreruter. I Naturlandet appen finder du over 60 vandreruter og stier du kan vælge mellem!

Find din næste vandrerute

I Naturlandet appen kan du vælge mellem en lange række ruter med varierende længde, alt fra 1 til 50 km. Mange af disse vandreruter har opsatte skilte, fx Hjertestierne, Sundhedsspor, Spor i Landskabet, skovruter og lokalhistoriske vandreruter, men der er også enkelte som kun findes i appen. 

Korte vandreruter

De helt korte vandreruter er fordelt på tværs af begge øer, således at der altid er mindst én vandremulighed i nærheden af dig, hvor du for eksempel kan opleve skov og strand, landsbyidyl, historiske godser og kirker, og unikke naturområder undervejs. For eksempel kan du opleve vilde heste ved Bøtø Skov, havørne ved Maribosøerne, unikke kyststrækninger ved Nakskov Fjord, samt et smukt og varieret landskab på tværs af øerne.

Mellemlange vandreruter

I kategorien mellemlange ruter kan du vælge mellem cirka 25 forskellige oplevelsesruter som viser dig rundt i det smukke landskab på tværs af Naturlandet Lolland-Falster. For eksempel kan du vandre på øerne i Smålandsfarvandet, opleve Guldborg Storskov eller nyde landsbyidyl på Skolesporret i Grænge.

Lange vandreruter

Vi har over 10 længere vandreruter, som varierer fra nogle stykker på cirka 10 km op til Den Danske Klosterrute på 196 km. Alle ruter er detaljeret beskrevet i appen, hvor det også er let at få et overblik over spise- og overnatningsfaciliteter, samt særværdigheder og friluftsoplevelser der kan nydes undervejs.

Oplevelsesruten Naturlandet Rundt kan med fordel også vandres.

Faciliteter

For at forbedre faciliteterne til besøgende som ønsker at overnatte i naturen, arbejder vi hårdt på at etablere shelterpladser på tværs af Lolland-Falster. Alle shelterpladserne kan bookes, så du er sikret overnatning når du ankommer til pladsen. Se vores store udvalg på Book en Shelter. Nye pladser og samarbejdspartnere bliver løbende offentliggjort, følg eventuelt arbejdet på vores Facebookside

Få mere inspiration til aktiviteter i Naturlandet: